Den vakre Trønderbunaden

Trøndere har mye å være stolt over deriblant den vakre trønderbunaden som ble ferdig i 1923. Mønsteret på trønderbunaden er inspirert av rokokkomotene på 1700-tallet, disse motene var å se på mange av draktene i Trøndelag.

En vakker Trønderbunad blir komplett med vakkert bunadsølv med lange tradisjoner. Hos oss får du kjøpt sølv til Trønderbunaden fra to norske leverandører, Sylvsmidja og Vossasylv. Bunadsølvet produseres i Norge og har lange håndverktradisjoner.

For å sette sammen Trønderbunaden er det noe bunadsølv du må ha, og det er:

Ringsøljen // NÅ 1.598,- (Ord. 2.015,-)
Brukes for å feste vesten sammen. Hos oss finner du ringsølje fra Sylvsmidja og Vossasylv.

Trønderbunad skjortesøljeSkjortesøljen
Festes i skjortekragen. Det finnes flere modeller og størrelser av skjortesølje. Denne er fra Sylvsmidja og er delikat og i lyst sølv (kun 1.045,-). Du får den i tre forskjellige størrelser, vår bestselger er skjortesøljene i medium størrelse, den finner du her.

Skjortesøljen fra Vossasylv er grovere og i mørkere sølv. Den er godt likt av de som liker en røffere stil på sølvet. Du finner skjortesøljen fra Vossasylv her.Trønderbunad hekterSpenner til vesten

Disse behøver du to par av. Disse er fra Sylvsmidja og du finner de her.Dette paret spenner er fra Vossasylv, du finner de her.Trønderbunad

Mansjettknapper
Det må man ha til skjorten. Dette paret er fra Sylvsmidja og er prydet med firkløvermotivet på den ene siden og har en enkel sølvplate på baksiden.
Kjøp dem her
Trønderbunad mansjettknapper

Dette paret mansjettknapper er fra Vossasylv er prydet med firkløvermotivet på både fremsiden og baksiden, noe mange setter pris på da de er enkle å feste da det ikke er viktig hvordan du tar de på.
Kjøp dem her.

Dersom du ønsker å kjøpe alt sølvet du må ha til en god pakkepris kan du sjekke ut dette tilbudet. Her får du alt du behøver av sølv fra Sylvsmidja samt en praktisk pusseklut. Velger du å kjøpe alt sølvet får du over -10% rabatt.
Du finner pakken her.

I tillegg kan du komplimentere med disse fine varene

Veseklås

Veskelås fra Sylvsmidja til 1.705kr

Veskelås fra Vossasylv til 998kr (ord. 1502kr)

Det finnes flere typer ørepynt til Trønderbunaden:

Trønderbunad ørepyntØrepynt med løv, du finner de her

 

Nydelige bunadshårklyper, se vårt store utvalg her

Bunadshårstrikk, du finner det her